Openbaar Ministerie: Nashville Verklaring is niet strafbaar

De Nederlandse versie van de Nashville Verklaring is niet strafbaar. Dat oordeelt het Openbaar Ministerie (OM), nadat er meerdere aangiften waren gedaan tegen de opstellers van het omstreden pamflet, zo meldt de NOS.

In de verklaring wordt beschreven dat  ‘God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw.’ Ook staat erin ‘dat het zondig is om homoseksuele onreinheid of transgenderisme goed te keuren.’

Vrijheid van godsdienst

De tekst leidde tot grote verontwaardiging, maar volgens het OM is er in de verklaring niet sprake ‘van enig strafbaar feit’, omdat de uitlatingen ‘in direct verband staan met de geloofsovertuiging van degenen die betrokken waren bij de Nashville Verklaring’. Om die reden geldt zowel de vrijheid van godsdienst als de vrijheid van meningsuiting.

De tekst werd in januari vorig jaar gepubliceerd door het Reformatorisch Dagblad en is een Nederlandse vertaling van het Amerikaanse origineel. Dat document werd in 2017 opgesteld in de VS en beschrijft volgens de opstellers hoe christenen moeten omgaan met het geloof, het huwelijk en seksualiteit.

De verklaring kreeg in februari vorig jaar nog wel een nieuwe, aangepaste tekst. Volgens een woordvoerder gebeurde dat  ‘om misverstanden weg te nemen.’

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: