Regenboogvlag in top als protest tegen Nashville Verklaring

Protestantse kerken in Amsterdam hijsen maandagmiddag de regenboogvlag als statement tegen de zogenoemde Nashville-verklaring. De kerken willen het signaal afgeven dat iedereen met welke geaardheid dan ook welkom is.

Dat bevestigt een woordvoerder van Protestantse Kerken Amsterdam, waar negentien protestantse kerken in zijn verenigd. De  kosters van de Keizersgrachtkerk, de Oranjekerk en de Osdorp-Slotenkerk hebben rond het middaguur de vlag gehesen. De bedoeling is dat de andere kerken later vandaag of morgen volgen.

‘We gaan de vlaggen vandaag zoveel mogelijk ophangen’, aldus de woordvoerder. ‘Het is een statement om te laten zien dat gays en transgenders in onze kerken van harte welkom zijn. We distantiëren ons van zo’n harde verklaring als Nashville. Het lijkt misschien dat ook protestantse kerken achter de verklaring staan, maar het is de mening van een klein orthodox groepje.’

De Vrije Universiteit (VU) hees vanochtend ook als statement de regenboogvlag. De gemeente deed hetzelfde op het stadhuis.

In de Nashville Verklaring staat beschreven hoe christenen moeten omgaan met het geloof, het huwelijk en seksualiteit. De Nashville-verklaring stelt dat mensen zich niet mogen identificeren als homo of transgender. Doen ze dat wel, dan wordt er gesuggereerd dat je daarvan genezen kunt worden. 

(Bron: AT5, foto’s Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: