Over Roze Golf

frequenties radio oost

De Roze Golf is een programma voor LHBTI’ers, dat uitgezonden wordt door Radio Oost. Naast het radioprogramma is er ook een internetsite, www.rozegolf.nl.

De Roze Golf wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie gemaakt.

De Roze Golf is hier te beluisteren elke zondagavond tussen 22:00 en 22:30 en hier op een later tijdstip.

Luisteren naar de Roze Golf kan ook via GooglePodcastsStitcherSpotifyTuneIn en via iTunes.

Over RTV Oost
RTV Oost is de publieke regionale omroep voor Overijssel die 24 uur per dag uitzend op radio, tv en internet. RTV Oost is ook de calamiteitenzender voor Overijssel.

Radio Oost is te ontvangen via de etherfrequenties FM 89.4 / 99.4 / 97.9 / 95.6. Ook is de zender te horen via de kabel en digitenne.

Geschiedenis van de Roze Golf
De Roze Golf ontstond in 1985. Vóór die tijd was er een gelijknamige zendpiraat in Enschede. Elke zondag werd een programma uitgezonden, maar de Roze Golf werd geregeld uit de lucht gehaald door de Radio Controle Dienst.

Toen Radio Oost splitste in een omroep voor Gelderland (Omroep Gelderland) en één voor Overijssel (Radio Oost) bood de zender aan ideële organisaties de mogelijkheid om zendtijd te vullen. De oude piraat meldde zich bij Radio Oost en kreeg uiteindelijk een kwartier zendtijd per maand toegewezen.

In de loop van de jaren verhuisde de Roze Golf van uitzenddag en tijdstip van uitzending, en varieerde het programma in lengte. Ook kwamen en gingen medewerkers, al bleef een harde kern bestaan. In 1997 begon de Roze Golf Online, als toevoeging aan de radio-uitzending. Een tijdje waren er zelfs twee edities: één voor Nederland en één voor Vlaanderen, maar de Vlaamse editie werd in 2006 opgeheven.

%d bloggers liken dit: