Dominee Kort van de Mieraskerk ontvangt veel bedreigingen

Dominee Anthonie Kort van de Mieraskerk uit Krimpen aan den IJssel ontvangt veel bedreigingen. Dat zegt hij in een interview in het Algemeen Dagblad van zaterdag 22 mei.

Dat begon nadat de aflevering van Boos online kwam, waarin Leon boos is op de dominee.

De dominee had namelijk een brief geschreven aan de gemeente Krimpen aan den IJssel, waarin waarin hij oproept om homoseksuelen te verbannen.

‘De praktijk van euthanasie moet ophouden, de zondag niet langer ontheiligd, de roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen, dienen uitgebannen’, schreef de dominee.

Tegen het AD zegt hij: ‘Ik ben niet anti-homo. Maar: homoseksualiteit is volgens de Bijbel wél een zonde. Een van de vele zonden die door Gods Woord veroordeeld worden. Hij vermaant en roept op tot bekering. ‘

Nadat de kerk besluit, ondanks de coronacrisis meer mensen toe te laten tijdens de diensten, ontstaat er opnieuw ophef. Een journalist van RTV Rijnmond wordt belaagd door een lid van de kerkgemeente. ‘Ik keur het niet goed, maar we werden al zó lang door de media lastiggevallen…’, aldus Kort in de krant.

Dominee Kort krijgt volgens de krant op drukke dagen wel 150 brieven en wordt hij telefonisch lastig gevallen door anonieme bellers. Ook krijgt hij seksspeeltjes toegestuurd.

Ze krijgen ook veel steunbetuigingen, onder andere van een homo die een bloemetje kwam brengen, ‘omdat hij het zo erg vond.’

Lees hier het hele interview.

(Bron: AD; screenshot: Boos)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: