Levenslang voor aanslag op homostel door IS-aanhanger

Een rechter in Dresden heeft een IS-aanhanger tot levenslang veroordeeld omdat hij in oktober 2020 een homostel aanviel met een mes. Een van de twee overleed bij de aanslag, de ander raakte ernstig gewond.

De rechter bevond de 21-jarige Syriër schuldig aan moord en poging tot moord en legde hem de maximale straf op. Hij is ook veroordeeld voor het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel.

‘Vergeten aanslag’

Doordat er eerst werd gedacht aan een roofmoord was er weinig aandacht voor de zaak. Pas toen ruim twee weken later een verdachte werd opgepakt en hij een aanhanger van Islamitische Staat bleek te zijn, werd de moord gezien als aanslag. De zaak staat daarom bekend als de ‘vergeten aanslag’.

De veroordeelde man kwam in 2015 als vluchteling naar Duitsland. Hij was op het moment van de aanslag net vijf dagen uit de gevangenis. Daar zat hij een straf uit, onder meer voor het gebruik van IS-symbolen, bedreiging en mishandeling.

Vorige maand diende de rechtszaak tegen H. Volgens het Openbaar Ministerie handelde de man vanuit zijn radicaal-islamitische en homofobe overtuiging. Hij wilde de ‘ongelovigen’ uit de door hem zo gehate vrije samenleving laten ‘verdwijnen’, aldus de openbaar aanklager.

(Bron: NOS; foto: archief)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: