Overleden man in Arnhem was bekende in de homoscene

De 73-jarige man die na de mishandeling op woensdag bezweek aan zijn verwondingen, was een bekende in de homoscene. Dat meldt Omroep Gelderland.

‘Het is te hopen dat het geen anti-homogeweld was’, citeert de omroep iemand die anoniem wil blijven.

De man woonde in het Spijkerkwartier en was een graag gezien gast bij het COC in Arnhem. Voorzitter Jeroen van Duuren van het COC Midden-Gelderland wil officieel niet reageren op de dood van de Arnhemmer ‘zolang niet duidelijk is of de dood van het slachtoffer aan zijn geaardheid kan worden gelinkt’. 

Hij bevestigt dat de man het ouderencafé van het COC bezocht en dat vrienden en bekenden van hem per mail van de dood van de man op de hoogte zijn gesteld.

Dichtbij

‘We zijn ontdaan’, zegt een COC-lid dat anoniem wil blijven. ‘Ik woon zelf in de Spijkerstraat en het gebeurde op een paar honderd meter van mijn huis. Ik kende hem een jaar of tien. Hij was altijd goedmoedig en vriendelijk en nooit liet hij iets blijken van angst. Met het komt nu wel heel dichtbij.’

De tragische dood van de man roept heftige reacties op bij Ronnie en Jasper Vernes-Sewratan. Dat Arnhemse koppel werd begin april 2017 op de Mandelabrug, terwijl ze hand in hand over straat liepen, afgetuigd door vier jongeren. Die werden veroordeeld tot taakstraffen.

‘Houdt het dan nooit op, was het eerste dat door mijn hoofd schoot’, zegt Jasper. ‘Het is verschrikkelijk, pijnlijk en onbeschrijfelijk. Laten we hopen dat het geen homodiscriminatie was. Het zijn wel weer minderjarigen en het is weer in Arnhem.’

Aanhoudingen

De politie heeft 25 rechercheurs op de fatale mishandeling gezet. Zes verdachten zitten vast.

(Bron en screenshot: Omroep Gelderland)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: