Jonge jongens gezocht na mishandeling homo in Eindhoven

De politie in Eindhoven is op zoek naar meerdere jongens tussen de 12 en 14 jaar die afgelopen woensdag een man hebben mishandeld. Het slachtoffer zegt dat hij zonder aanleiding werd geschopt en geslagen.

Hij denkt dat hij belaagd werd omdat hij homo is. ‘Ze vroegen of ik homo ben. Ja, antwoordde ik’, zei Bart Janssen tegen Omroep Brabant. ‘Ze begonnen meteen te spugen, maar ik liep door.’ Hij ging in winkelcentrum WoenselXL een supermarkt in. Toen hij even later naar buiten kwam werd hij aangevallen.

Groep van zeven

Volgens Janssen ging het om een groep van in totaal zeven jongens. Met name twee zouden zeer dreigend zijn geweest, terwijl een andere jongen uit de groep de rest juist probeerde te kalmeren. Janssen zegt dat het mede aan die laatstgenoemde te danken is dat hij niet in het ziekenhuis is beland.

De politie is op zoek naar de jeugdige daders. Ook wordt gezocht naar een man die op het moment van de mishandeling langsfietste. Mogelijk heeft hij iets gezien van de mishandeling bij het winkelcentrum aan de Franklin D. Rooseveltlaan.

(Bron: NOS; foto Google Streetview)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: