Joost Klein gaat: ‘brief had niet aan mij gericht moeten zijn’

Joost Klein gaat volgende maand naar het Eurovisie Songfestival in Malmö; hij is niet van plan thuis te blijven na een oproep ondertekend door acteurs, artiesten en schrijvers.

Die riepen hem op om het songfestival te boycotten, vanwege de deelname van Israël.

In de brief staat onder meer: ‘Terwijl de voorbereidingen van het Eurovisiefestival in volle gang zijn, voert één van de deelnemende landen, Israël, een genocide uit op 2,3 miljoen Palestijnen, al 16 jaar opgesloten in Gaza, hongert hen moedwillig uit en houdt alle grenzen voor hen gesloten.’

Klein zegt dat hij hun ‘pijn’ hoort. ‘Helaas is het een te groot dilemma om denk ik op een kleine harlekijn als ik af te schuiven’, zegt hij tegen aanwezige pers, voorafgaand aan Eurovision in Concert in AFAS Live in Amsterdam. Daar treden zaterdagavond dertig van de 37 deelnemers op. Voorafgaand aan het evenement werd er gedemonstreerd.

‘Als ik een wereldleider was, zou ik allang wat hebben gedaan, hoop ik. Ik denk dat de brief niet aan mij gericht had moeten zijn.’

De briefschrijvers verwijzen ook naar een citaat in het nummer van Klein: ‘Het is een wereld zonder grenzen’. ‘De utopie van je vader bestaat niet voor Palestijnen’, zeggen ze daarop. Klein zegt dat hij het ‘jammer’ vindt dat zijn vader erbij wordt gehaald.

(Bron en screenshot: NOS)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,