Oplichter moet geld terugbetalen aan 75-jarige ‘sugardaddy’

De man, die een 75-jarie inwoner van Vught voor ruim 130.000 euro heeft opgelicht, moet dat geld terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald.

Daarnaast krijgt de 27-jarige veroordeelde man hij nog een celstraf en een taakstraf. Een andere man, die zevenduizend euro van het slachtoffer kreeg, werd vrijgesproken.

De twee mannen kregen, apart van elkaar, geld van de 75-jarige man uit Vught. Zij leerden hem kennen via de chatsite Bullchat en werden zijn ‘vrienden’. Het slachtoffer is verstandelijk beperkt en woont sinds het overlijden van zijn moeder alleen. Daarom zocht hij in 2021 in coronatijd op Bullchat naar nieuwe vrienden.

De Vughtenaar eiste zijn geld terug, maar de twee mannen hielden tijdens de zitting bij hoog en laag vol dat zij het geld gewoon van hem hadden gekregen. De man wilde wel betalen voor de vriendschap.

Justitie gelooft daar niets van. Met valse namen en leeftijden en mooie praatjes zouden de twee, die zeggen elkaar niet te kennen, de Vughtenaar bijna anderhalve ton hebben afgetroggeld. Ondanks mooie beloften werd er nooit een cent terugbetaald.

‘Sugardaddy’

Volgens de rechtbank heeft de 27-jarige man zich schuldig gemaakt aan oplichting van een oude, eenzame man met een beperking. Hij heeft dit op doordachte en doortrapte wijze gedaan door in te spelen op zijn gemoed en zich voor te doen als een vriend.

De 30-jarige man werd vrijgesproken door de rechtbank. Hij maakte weliswaar gebruik van een valse naam, maar de rechtbank vindt dat het slachtoffer te verschillend heeft verklaard om de man te kunnen veroordelen. De 75-jarige had het wel eens over een lening, maar presenteerde zich tegelijkertijd ook als ‘sugardaddy’.

De man hoeft niet de cel in en hoeft ook de zevenduizend euro. die hij van de Vughtenaar kreeg, niet terug te betalen.

(Bron: Omroep Brabant; foto: de Rechtspraak)



Categorieën:Nieuws

Tags: , ,