Priester die seksfeest organiseerde veroordeeld tot celstraf

De Poolse priester die vorig jaar een uit de hand gelopen feest organiseerde, is veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf.

Hij werd schuldig bevonden aan ‘misdaden tegen de seksuele vrijheid en fatsoen, het nalaten om hulp te verlenen en het verstrekken van drugs’.

Tijdens het feest in een appartement van de kerk in Dąbrowa Górnicza werd een van de drie aanwezige mannen onwel. De gealarmeerde hulpdiensten werd de toegang geweigerd door de priester, waarna de politie zcih toegang verschafte tot het appartement.

Het vonnis werd bekendgemaakt op dezelfde dag waarop het proces begon. Vanwege de aard van de beschuldigingen werd de zaak achter gesloten deuren behandeld. Journalisten konden alleen maar naar de uitspraak luisteren. Volgens de rechter was dat om de privacy van de bewusteloos geraakte man te beschermen

De priester werd in januari aangehouden en gearresteerd. In een verklaring van de priester die hij naar een plaatselijke krant stuurde, ontkent hij dat er sprake was van een seksfeest in het appartement. Hij beschuldigde de media ervan deze zaak alleen maar onder de aandacht te brengen omdat het geestelijken betrof en omdat publicaties over dit onderwerp schadelijk waren voor de kerk. Hij zette vraagtekens bij de verstrekte informatie, waaronder de informatie over het niet verlenen van hulp.

Volgens lokale media was het wel een seksfeest en was de bewusteloos geraakte man een sekswerker. Het Openbaar Ministerie ontkent dat de man sekswerker is.

(Bron: Rmf24; foto: Google Streetview)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,