Regeringspartij in Georgië komt met voorstel anti-homowet

De Georgische regeringspartij wil een wet invoeren die ‘familiewaarden en minderjarigen beschermt’. De wet verbiedt onder meer geslachtsverandering en adoptie door koppels van gelijk geslacht.

Ook evenementen, bijeenkomsten en het verspreiden van publicaties die de lhbti-plus-gemeenschap ‘promoten’ worden verboden.

Het wetsvoorstel komt van de regeringspartij Georgische Droom. Partijleider Mamuka Mdinaradze vindt dat de wet nodig is om ‘familiewaarden en toekomstige generaties te beschermen tegen pseudo-liberale waarden’. Als het aan hem ligt, worden pride-optochten verboden evenals het hijsen van de regenboogvlag.

Verkiezingen

De oppositie noemt het wetsvoorstel van de Georgische Droom een strategische zet met het oog op de parlementsverkiezingen in oktober. De partij zou op die manier meer conservatieve stemmers willen overtuigen en ze afleiden van economische problemen. Mdinaradze zegt dat er pas na de verkiezingen over de wet wordt gestemd.

Kandidaat-lidstaat EU

Georgië is een diepgelovig land en een groot deel van de bevolking keurt homoseksuele relaties af. Het burgerlijk huwelijk staat niet open voor paren van gelijk geslacht

Georgië is kandidaat-lidstaat voor de Europese Unie, maar de houding van de regering tegenover lhbti-plussers staat toetreding tot de EU in de weg.

(Bron: VRT. screenshot: parlement Georgië)



Categorieën:Nieuws

Tags: , ,