Geldersch Landschap over Bruggelen: we houden toezicht

De politieacties in het bos bij parkeerplaats Bruggelen langs de A1 bij Apeldoorn zijn onderdeel van het beleid van het Geldersch Landschao en Kasteelen.

‘Onze organisatie houdt toezicht in al haar terreinen. Er wordt gecontroleerd op naleving van de openstellingsregels. Al onze bezoekers worden op eenzelfde wijze gecontroleerd, zo ook in Bruggelen. Er wordt bekeurd wanneer men handelt in strijd met de toegangsbepalingen in het gebied, bijvoorbeeld wanneer men zich buiten de paden bevindt of men in het terrein verblijft na zonsondergang.’

Dat laat de stichting die het bos beheert in een schriftelijke reactie weten aan de Roze Golf.

Recent zijn er mannen bekeurd die na zonsondergang in het bos liepen. Het bos bij de parkeerplaats staat sinds de jaren zeventig bekend als mannenontmoetingsplaats, waar mannen elkaar ontmoeten al dan niet voor seksuele contacten.

Gesprek

Stichting Platform Keelbos die zich inzet voor belangen van bezoekers van dergelijke ontmoetingsplaatsen verzamelt de reacties van bekeurde bezoekers en wil in gesprek met Geldersch Landschao en Kasteelen en de politie.

Klaphekken

Eén van de klaphekken die toegang geven tot het bos, is door de tand des tijds aangetast en wordt binnenkort gerepareerd, zo laat het Geldersch Landschao en Kasteelen weten.

De afrastering met de klaphekken tussen de parkeerplaats en het bos is eigendom van Rijkswaterstaat. De klaphekken zijn er ruim twintig jaar geleden geplaatst, nadat een nieuw geplaatst hekwerk was vernield door bezoekers van de ontmoetingsplek. In een uitzending van de Roze Golf in 2002 nam Rijkswaterstaat met instemming van het Geldersch Landschap en Kasteelen de suggestie over om klaphekken te plaatsen om zo vernieling tegen te gaan.

(Bron en foto’s: Roze Golf)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,