Roze Golf 20-11: Wereldwijd bijna 400 transgenders vermoord

Het is Transgender Awareness Week, waarin aandacht gevraagd wordt voor de positie van transpersonen. Dagelijks hebben mensen die afwijken van de gendernorm te maken met uitsluiting en discriminatie.

In de Roze Golf vertellen Daphne Waanders en William Coljee hun verhaal en wordt stil gestaan bij Transgender Gedenkdag. Op die dag wordt stil gestaan bij de bijna 400 mensen die het afgelopen jaar zijn vermoord vanwege hun trans-zijn.

De Roze Golf is hier te beluisteren op zondagavond 20 november tussen 22:00 en 23:00 uur en hier op een later tijdstip.

De gesprekken uit de radio-uitzending van de Roze Golf zijn ook beschikbaar als podcast. Luisteren kan via Google PodcastsStitcherSpotifyTuneIn en via iTunes.Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: