België heeft nieuwe Mister Gay

De nieuwe Mister Gay Belgium heet Maarten Truijen. De Vlaming komt uit Kinrooi in Belgisch Limburg en is 33 jaar oud. Hij wil de wereld een stukje mooier maken en liefde verspreiden, zegt Truijen tegen VRT NWS.

Door de coronapandemie was de vorige Mister Gay Belgium een jaar langer aangebleven als ambassadeur van de Belgische LHTBIQ-gemeenschap. Maar nu de verkiezing weer kon stelden meer dan honderd mannen zich kandidaat.

Zelfliefde
Uit die groep zijn twaalf finalisten gekozen die maanden lang allemaal workshops volgden en een campagne uitstippelden. Bij de finaleshow in Antwerpen werd uiteindelijk Maarten Truijen als nieuwe Mister Gay Belgium

Tegen VRT NWS zegt hij: “Mijn intentie is gewoon liefde verspreiden, een beetje zelfliefde en liefde voor anderen. Ik denk dat de wereld daar na een paar sombere jaren echt nood aan heeft.” Ook wil hij meer aandacht voor zelfdoding, “omdat ik vind dat er nog te veel mensen zichzelf omwille van hun geaardheid van het leven beroven.”Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: