Oproep om seksueel geweld tegen LHBTI-Plussers aan te pakken

Er zijn extra maatregelen nodig om seksueel geweld tegen LHBTI-Plussers aan te pakken. Dat stellen vijf belangenorganisaties, waaronder het COC en Transgender Netwerk Nederland in een brief aan de leden van de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer start donderdag met de schriftelijke behandeling van het wetsvoorstel Seksuele Misdrijven.

De vijf belangenorganisaties vinden dat het wetsvoorstel niet ver genoeg gaat.

Zo pleiten ze voor publiekscampagnes die expliciet aandacht besteden aan seksueel geweld tegen LHBT-Plussers. Ook moet er meer aandacht komen voor LHBTI-Plussers bij seksuele voorlichting op school. Verder zouden politie, OM en slachtofferhulp meer kennis en sensitiviteit moeten krijgen over seksueel geweld tegen deze groep.

De vijf organisaties onderstrepen het belang van een verbod op seksuele intimidatie voor lesbische-, bi+ en aseksuele vrouwen en trans personen. Die ervaren veel schelden, achtervolgen, insluiten en fysiek geweld met een seksuele ondertoon. Ze krijgen van opdringerige (mannelijke) daders vaak dingen te horen als ‘mag ik meedoen?’, of dat ze ‘waarschijnlijk lesbisch of aseksueel zouden zijn omdat ze nog nooit goede seks hebben gehad met een man’.

De belangenorganisaties roepen op om het makkelijk te maken om aangifte te doen van seksuele intimidatie, bijvoorbeeld met een speciale app.

De brief aan de Tweede Kamer is ondertekend door COC Nederland, Bi+ Nederland, de Nederlandse Organisatie Aseksualiteit (NOA), Transgender Netwerk Nederland (TNN) en de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit NNID.

(Bron: COC)Categorieën:Nieuws

%d bloggers liken dit: