Huis VS is voor bescherming homo- en gemengd huwelijk

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft voor een wet gestemd die huwelijken tussen mensen van gelijk geslacht en interraciale huwelijken in de hele VS moet beschermen.

De stemming komt op het moment dat er bij progressief Amerika zorgen zijn dat het Hooggerechtshof daar op federaal niveau een streep door kan zetten.

47 Republikeinen stemden met de Democraten mee, waardoor er een ruime meerderheid was voor de Respect for Marriage Act: 267 stemmen voor, 157 tegen.

Het is nog onduidelijk wanneer de wet wordt behandeld in de Senaat en of er daar een meerderheid is. Democraten en Republikeinen houden elkaar in evenwicht.

De Respect for Marriage Act moet de federale wetgeving uit 1996 vervangen, waarin het huwelijk nog is gedefinieerd als een verbond tussen man en vrouw. Sinds een uitspraak van het Hooggerechtshof in 2015 moeten federale instanties ook homohuwelijken toestaan, maar de oude wet staat nog steeds in de boeken.

Na het historische besluit van het Hooggerechtshof om het federale recht op abortus terug te draaien, zijn veel progressieve Amerikanen bang dat er ook een streep door andere verworven rechten gaat.

(Bron: NOS; screenshot: WKMG News)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: