Vader mishandelde tiener is trots omdat ze ‘wil zijn wie ze is’

De vader van de tiener die maandag werd mishandeld in Amstelveen schrijft ‘ongelofelijk trots’ te zijn op Frédérique omdat ze ‘wil zijn wie ze is’. ‘Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel, het maakt haar (en ons allemaal) niet uit.’

Tegen NH Nieuws zegt hij: ‘Mijn kind Frédérique is niet transgender, maar zegt gewoon dat ze is wie ze is.’

De vader vertelt hoe Frédérique werd aangesproken door een jongen van omstreeks 14 jaar. Die vroeg haar of ze een jongen of een meisje is. ‘Dat maakt toch niet uit’, zou ze hebben geantwoord, waarop de jongen zijn vraag op hoge toon herhaalde. ‘Ik ben wie ik ben, en jij mag zijn wie je wil zijn’, zei ze terug.

Even verderop, in een speeltuin (foto), werd ze door de jongen en anderen die zich bij hem hadden gevoegd herhaaldelijk in het gezicht geslagen. Ze liep een gebroken neus en een kaakfractuur op, ze moet enkele tanden missen en heeft ernstige verwondingen in het gezicht.

De politie spreekt van zware mishandeling en zegt op zoek te zijn naar vier à vijf jongens van tussen 11 en 15 jaar. Een woordvoerder zegt de zaak hoog op te nemen. Camerabeelden uit winkelcentrum Westwijk, waar Frédérique door een van de verdachten werd lastiggevallen, worden geïnventariseerd en opgevraagd.

De Amsterdamse politiewoordvoerder zegt dat LHBTI-gerelateerd geweld een van de prioriteiten van de politie is. ‘Dit is een mishandeling met een dergelijke mogelijke achtergrond. We willen niet alleen zeggen dat dit onze prioriteit is, maar daar ook op handelen.’

Frédérique is na een nacht in het ziekenhuis weer thuis om verder te herstellen. Haar vader dankt iedereen die zijn steun heeft uitgesproken.

(Bron en screenshot: NH Nieuws)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: