Duizenden lopen mee in Gay Pride Budepest

In de Hongaarse hoofdstad Budepest hebben duizenden mensen meegelopen in de Gay Pride. Met vlaggen, spandoeken, en veel kleur vroegen ze aandacht voor de acceptatie en rechten van lhbtiq-ers.

Onlangs werd in Hongarije de anti-homowet aangenomen die voorlichting aan jongeren verbiedt over homoseksualiteit en sekseverandering. Premier Orban zegt dat hij met de wet de christelijke waarden in zijn land wil beschermen. Tegenstanders zien vooral een manier om de lhbtiq-gemeenschap te intimideren.

“De wet is een schande. We leven in de 21ste eeuw en zoiets zou nu niet meer mogelijk mogen zijn”, zegt de 27-jarige Istvan die meeloopt met de Pride, tegen persbureau Reuters. “Dit zijn geen communistische tijden meer. We behoren nu tot de EU en iedereen zou vrij moeten kunnen leven.”

Ook vanuit het buitenland liepen mensen mee met de Hongaarse Pride, zoals mensen uit de internationale lhbtiq-beweging, en politici.Categorieën:Nieuws

Tags:

%d bloggers liken dit: