Utrecht Pride gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus

Utrecht Pride gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie donderdag bekend gemaakt op haar website. De Pride zou zaterdag 6 juni gehouden worden, een botenparade door de grachten van Utrecht.

‘Het klinkt nog ver weg: 6 juni. Maar de deelnemende organisaties, vrijwilligers, bootverhuurders, straatfeesten en ook wijzelf zouden rond deze tijd aan de slag moeten zijn met alle voorbereidingen. In veel gevallen is dat nu onmogelijk en bovendien zijn velen van ons op dit moment druk met hele andere belangrijke dingen’, schrijft de organisatie.

Door nu te beslissen om de Utrecht Pride voor dit jaar af te gelasten, wil de organisatie de financiële gevolgen zoveel mogelijk te beperken. ‘ Een mogelijke annulering in een later stadium kan voor zowel deelnemers als organisatie veel grotere consequenties hebben.’

De organisaties die waren toegelaten tot de Pride dit jaar, zijn bij de editie in 2021 automatisch welkom. De Utrecht Pride staat dan voor zaterdag 5 juni op de kalender.

(Bron en foto: Utrecht Pride)

.Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: