Eerste paren van gelijk geslacht trouwen vrijdag in Taiwan

In Taiwan zijn vrijdag de eerste homohuwelijken voltrokken. De eerste huwelijksakte werd in hoofdstad Taipei ondertekend.

Het Taiwanese parlement ging vorige week  akkoord met een wetsvoorstel dat het burgerlijke huwelijk openstelt voor paren van gelijk geslacht. Daarmee werd Taiwan de eerste plek in Azië waar het homohuwelijk werd gelegaliseerd

Naar schatting trouwen vandaag zo’n 300 stellen, ongeveer de helft daarvan in Taipei.

Deadline

De legalisering van het homohuwelijk in Taiwan volgde op een besluit van het hooggerechtshof, dat in 2017 oordeelde dat homo’s moeten kunnen trouwen. De regering kreeg de opdracht daar binnen twee jaar voor te zorgen. Een week voordat de deadline van het hooggerechtshof zou verstrijken, kwam de wet er.

Taiwan wordt door slechts negentien landen erkend als onafhankelijke staat. China beschouwt Taiwan als afvallige provincie. Ook Nederland erkent Taiwan niet als officieel land. Wel zijn er economische banden.

(Bron en screenshot: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: