Roze Golf 26-05: Geen Eclips, wel films in Enschede

Er komt geen homomonument in Enschede. De plannen voor de Eclips zijn van de baan. ‘Niemand die zijn schouders eronder zet’, zegt Rein Kroes (foto).

Volgend weekeinde is er voor het eerst een Roze Filmfestival. In drie dagen tijd zijn er pakweg vijftien films en documentaires te zien in Concordia en Café Stonewall. Initiatiefnemer Mark Elling vertelt over het festival.

Verder een gesprek met Tatjana en Dickey over het Cocktail Project, waarbij vrijwilligers gekoppeld wordt aan een lhbti-asielzoeker. Het helpt tegen vooral eenzaamheid. ‘Ze gaf mij het gevoel dat ik niet alleen was, dat ik een mens ben. Je hebt alles achtergelaten in jouw land en je voelt je heel eenzaam en slecht in een land waarvan je de taal niet spreekt. Het was voor mij heel belangrijk dat er iemand kwam, contact met mij maakte en steunde’, zegt Tatjana in de Roze Golf van deze week. Komende vrijdag is er een bijeenkomst over dit onderwerp in Deventer.

Waar te beluisteren?

Luisteren kan via Google PodcastsSpotifyTuneIn en via iTunes.

De radioversie van de Roze Golf dinsdag tussen 19:00 en 20:00 uur en vrijdagavond tussen 20:00 en 21:00 uur via AaFM, de lokale omroep van Almelo. Terugluisteren kan ook via de site van AaFM.

De radioversie is ook te beluisteren via Soundcloud of de site van Oost.



Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , , , , ,