Kerststal met twee moeders in kerk leidt tot woede in Italië

Een kerststal in de kerk met twee moeders van het kindje Jezus heeft tot woede geleid onder conservatieve katholieken en politici in Italië.

De kerststal met twee moeders staat in de kerk van de heiligen Petrus en Paulus, in Capocastello di Mercogliano, een gehucht in de provincie Avellino, ten oosten van Napels.

‘Ik wilde met deze scène laten zien dat gezinnen niet langer alleen de traditionele zijn’, vertelt priester Vitaliano Della Sala aan Reuters.

‘In onze parochies zien we steeds meer kinderen uit de nieuwe soorten gezinnen die er bestaan ​​en deel uitmaken van onze samenleving, kinderen van gescheiden en gescheiden mensen, homoparen, alleenstaanden, jonge moeders.’

Pater Della Sala, in Italië bekend vanwege zijn pro lhbti-plus-standpunten zegt dat zijn opvatting in ligt met die van paus Franciscus, die vorige week toestemming gaf voor het zegenen van paren van gelijk geslacht.

Maurizio Gasparri, senator van de meeregerende partij Forza Italia, zei dat de kerststal ‘al degenen beledigt die altijd respect en toewijding voor de Heilige Familie hebben gehad’.

De groep Pro-Vita & Famiglia (Voor Leven en Familie) noemde de stal ‘gevaarlijk, maar ook beschamend en godslasterlijk’. Pro-Vita zette een petitie op waarin de bisschop van Avellino werd opgeroepen om in te grijpen, is inmiddels ruim 24.000 keer ondertekend,

(Bron: Reuters, Pro-Vita; foto: screenshot Reuters)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,