Auto rijdt in op menigte bij Pride-optocht in Fort Lauderdale

In Fort Lauderdale in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida zijn een dode en een zwaar gewonde gevallen, nadat een pick-uptruck door de menigte reed.

De bestuurder van de auto is aangehouden. Hij maakte deel uit van de parade, als lid van het Fort Lauderdale Gay Men’s Chorus. Ook de overleden man was lid van het koor.

Burgemeester Dean Trantalis van Fort Lauderdale zag het incident gebeuren. ‘Toen de parade zich opstelde en klaarmaakte voor vertrek, reed een witte pick-up ineens dwars door de menigte, miste net de auto van een Congreslid, schoot door een poort en botste tegen een bedrijfsgebouw. Daarbij zijn twee mensen geraakt.’

Trantalis sprak onmiddellijk van een ‘doelgerichte aanval op de lhbtq-gemeenschap’, nog voordat de politie kon melden dat alle mogelijkheden nog worden onderzocht.

Voorzitter Justin Knight van het koor, bevestigde via een woordvoerder dat de leden van het koor de slachtoffers zijn en dat de chauffeur ‘deel uitmaakte van de Chorus-familie’.

‘Voor zover ik weet, was dit geen aanval op de LGBTQ-gemeenschap. We verwachten dat meer details zullen volgen en vragen om de liefde en steun van de gemeenschap.’

(Bron: NOS. Local 10; screenshot Local 10)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: