Actieprogramma Rotterdam moet ook LHBT’ers beschermen

Een dag na de eerste veroordeling voor straatintimidatie kondigt Rotterdam een uitbreiding van het sisverbod aan. Het verbod geldt niet alleen meer voor het intimideren van vrouwen op straat, maar ook voor LHBTI’s.

Dat staat in het Actieprogramma Integratie & Samenleven van wethouder Wijbenga. Met het programma dat de naam ‘Relax. Dit is Rotterdam’ draagt, wil het college toewerken naar een meer ontspannen Rotterdam.

Om dat doel te bereiken, moeten sommige groepen extra geholpen worden, stelt de wethouder. ‘Denk hierbij aan LHBTI’s, maar ook aan Rotterdammers met een handicap, een andere huidskleur of bepaalde religieuze overtuiging.’ 

Sociale veiligheid

Als een van de collegedoelen wil het stadsbestuur dat Rotterdam in 2022 aantoonbaar toleranter is geworden. Dat moet bereikt worden door meer acceptatie van diversiteit, verbetering van de sociale veiligheid van kwetsbare Rotterdammers en strenge handhaving.

Ook is er extra aandacht voor de inburgering van nieuwe Rotterdammers. 80 procent van alle Rotterdamse statushouders moet binnen zes maanden starten met een inburgeringstraject.

Discriminatie

Het college wil discriminatie op de arbeidsmarkt aanpakken door het instellen van een prijs voor bedrijven die het goede voorbeeld geven. Ook moet er een effectieve aanpak komen van uitzendbureaus die discrimineren.

Discriminatie op de woningmarkt en in het uitgaansleven wordt net als de arbeidsmarkt aangepakt met mysterie guests.

(Bron: RTV Rijnmond, foto: gemeente Rotterdam)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: