In Zeeland en West-Brabant meer meldingen van discriminatie

Politie Gay PrideDe politie Zeeland en West-Brabant heeft het afgelopen jaar veel meer meldingen geregistreerd van discriminatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Dat meldt antidiscriminatiebureau Radar. De meldingen vormen bijna de helft van het totale aantal meldingen van discriminatie.

Uit het Jaarrapport Discriminatie 2015 over de politie-eenheid Zeeland en West-Brabant blijkt dat het aantal geregistreerde discriminatie-incidenten in 2015 is toegenomen met een derde. Dit komt vrijwel geheel door de toename van het aantal discriminatie-incidenten op grond van seksuele gerichtheid. In totaal werd er vorig jaar 320 keer melding gedaan van discriminatie wegens seksuele voorkeur. Een jaar eerder waren dat nog 136 meldingen.

Roze in Blauw
De politie denkt dat discriminatie vaker gemeld wordt onder meer door extra aandacht door het gespecialiseerde politieproject ‘Roze in blauw‘ in Zeeland en West-Brabant.

Bereidheid
Mogelijk hebben meer lhbt’s die te maken kregen met discriminatie daardoor ook daadwerkelijk aangifte gedaan of er melding van gemaakt. De lage meldingsbereidheid van lhbt’s is al jaren een probleem, omdat veel lhbt’s denken dat het geen zin heeft om aangifte te doen. Hoewel de toename in Zeeland minder groot is dan in West-Brabant, laten beide regio’s wel een duidelijke stijging zien.

Daling
Bij de politie in Oost-Brabant was er sprake van een lichte daling van het aantal meldingen van discriminatie tegen lhbt’s.

 

(Bron: Radar, Omroep Brabant)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: