Ook in Deventer en Zwolle moet een regenboogzebrapad komen

zebra utrecht

In Deventer en Zwolle zijn initiatieven voor de aanleg van een regenboogzebrapad om te laten zien dat de gemeenten seksuele diversiteit omarmt.

In beide steden is het de fractie van D66 die met het voorstel komt. In Deventer dient gemeenteraadslid Eva Sipman na het meireces een voorstel in; in Zwolle komt het initiatief van Claudia van Bruggen, die gelijk steun kreeg van de PvdA-fractie. Het voorstel wordt maandag ingediend.

‘In Zwolle is iedereen welkom en mag iedereen meedoen. Zijn wie je bent, dat is vrijheid. En die vrijheid willen we in Zwolle altijd en voor iedereen’, aldus Van Bruggen. Patty Wolthof van de PvdA Zwolle was direct enthousiast en vult aan: ‘Het lijkt vanzelfsprekend dat je in Zwolle jezelf kunt zijn. Maar dat geldt helaas nog niet voor iedereen. Ik vind het een mooi idee dat, wanneer je over dit zebrapad loopt, je daar even bij stil staat.’

Coming-Outdag

Als het aan de Zwolse partijen ligt, wordt het zebrapad op de Internationale Coming-Outdag op 11 oktober onthuld. De plek is nog niet duidelijk.

D66 in Deventer wil het zebrapad graag op de nieuwe voetgangersoversteek van het Stationsplein naar de Keizerstraat.

In diverse andere steden ligt al een regenboogzebrapad. Utrecht was de eerste gemeente met een dergelijk pad (foto). Daar werd het in 2013 aangelegd vanwege Roze Zaterdag.

 

(Bron: RTV Oost. De Stentor, foto GroenLinks Utrecht)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: