Groningers willen samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn

Dagblad van het NoordenTien prominente Groningers pleiten zaterdag voor een samenleving waarin ‘iedereen zichzelf kan zijn’ in een open brief in het Dagblad van het Noorden.

Onder hen zijn onder meer FC Groningen-directeur Hans Nijland, Kamerlid Tjeerd van Dekken en presentatrice Janine Abbring.

De brief is geschreven naar aanleiding van het lesbische stel dat begin deze maand in Groningen in elkaar werd geslagen. Vorige week zondag werd al een protestmars gehouden waar onder meer burgemeester Peter den Oudsten bij was. Hij is ook een van de ondertekenaars van de brief in de krant.

Wie je wilt
De briefschrijvers spreken zich niet alleen uit tegen het geweld, maar ook tegen discriminatie tegen homoseksuelen. ‘Laten we de handen ineenslaan voor een samenleving met respect voor ieders identiteit. Waar niemand zich anders voor hoeft te doen. Waar iedereen zich veilig voelt. En waar je verliefd kunt worden op wie je maar wilt.’

Stageplek
In het stuk wordt onder meer het incident aangehaald waarbij een homoseksuele student van de Hanzehogeschool een stageplaats werd geweigerd, vanwege zijn geaardheid. Ook staat erin dat homoseksuele jongeren vaak worden gepest en dat ‘homo’ nog steeds een scheldwoord is in voetbalstadions.

 

(Bron: RTV Noord)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: