Publiek op de vuist bij vertoning in Brussel van queer film

De vertoning van ‘Love lies bleeding’, een queer thriller met Kristen Stewart in de hoofdrol, is zaterdagavond enige tijd gestaakt omdat een aantal bezoekers op de vuist ging na homofobe opmerkingen.

De film van regisseur Rose Glass werd vertoond tijdens het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF). De film is nog niet in België te zien; ‘Love lies bleeding’ ging donderdag in Nederland in première.

De vertoning liep uit de hand, nadat er homofobe opmerkingen werden geschreeuwd en er waren mensen die applaudisseerden bij aanrandingscènes. Er ontstonden discussies in de zaal en er werden klappen uitgedeeld. De politie wist de rust in de bioscoopzaal te herstellen, waarna de vertoning werd voortgezet.

‘Dit hebben we in 42 jaar nog nooit meegemaakt’, aldus de verklaring van BIFFF-woordvoerder Jonathan Lenaerts. ‘We proberen een nieuw publiek aan te trekken dat niet noodzakelijkerwijs gewend is aan BIFFF en deze sessies, maar uiteraard veroordelen we alle soorten discriminerende opmerkingen. Humor mag, maar respect boven alles. Onze oprechte excuses aan alle getroffenen.’

(Bron: HLN; screenshot trailer)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,