Steeds meer Amerikanen identificeren zich als lhbti-plusser

Steeds meer Amerikanen identificeren zich als lhbti-plusser. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Gallup.

Meer dan één op de vijf jongeren van Generatie Z (18-26 jaar) zich identificeert als lhbti-plusser. Bij de Millennials (27-42 jaar) zegt één op de tien zich te identificeren als lhbti-plusser. Het percentage is minder dan vijf procent voor Generatie X, twee procent voor Babyboomers en één procent voor de Stille Generatie.

Volgens het onderzoeksbureau blijkt dat ‘elke jongere generatie ongeveer twee keer zoveel kans heeft als de generatie die eraan voorafging om zich als lhbti-plusser te identificeren.’ Gallup verwacht op basis van deze cijfers dat over drie decennia 10procent van de bevolking zich lhbti-plusser noemt.

Uit het onderzoek blijkt vervolgens dat biseksuele volwassenen het grootste deel van de lhbti-plus-bevolking uitmaken. Van de lhbti-plus–volwassenen zegt ruim 57 procent biseksueel te zijn.

Ongeveer één op de zes lhbti-plussers zegt homo of lesbisch te zijn.

Iets minder dan 1 procent van de Amerikaanse volwassenen en ongeveer één op de acht lhbti-plussers is transgender. 

Het onderzoeksbureau concludeert dat het percentage Amerikaanse volwassenen dat zichzelf als iets anders dan heteroseksueel beschouwt, meer dan verdubbeld is sinds in 2012 voor het eerst gevraagd werd naar seksuele geaardheid en transgenderidentiteit.

(Bron en grafiek: Gallup; foto: archief)



Categorieën:Nieuws

Tags: ,