Sander Ederveen krijgt postuum Burgermeester Dales Prijs

De in september 2023 overleden Sander Ederveen krijgt postuum de Burgemeester Dalesprijs 2024.

Sander Ederveen overleed onverwachts op 44-jarige leeftijd. Hij krijgt de prijs vanwege zijn inzet voor de lhbt-plus-gemeenschap in de regio Nijmegen. Zo was hij het boegbeeld van Roze Woensdag en heeft hij het evenement tijdens de Nijmeegse Vierdaagse groot gemaakt.

Hij stond ook aan de wieg van Stichting Rainbow Collective. ‘Zijn inzet is onmisbaar geweest om de LHBTIQ+ gemeenschap zichtbaar te maken, om successen te vieren, om acties te voeren en om een breder publiek bij uitingen van de regenbooggemeenschap te betrekken’, aldus COC Nijmegen.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro. De familie van Sander Ederveen en Igor van der Vlist namens Stichting Roze Woensdag en Stichting Rainbow Collective nemen de prijs in ontvangst.

De uitreiking is vrijdag 26 januari in het stadhuis van Nijmegen, aansluitend op de voordracht van de jaarlijkse Burgemeester Daleslezing.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Nijmegen, die op vrijwillige basis en op zeer persoonlijke en voorbeeldige wijze gestalte hebben gegeven aan artikel 1 van de Grondwet, het artikel dat het beginsel van non-discriminatie verwoordt.

De prijs is in het leven geroepen door COC Nijmegen en is vernoemd naar oud-burgemeester van Nijmegen, Ien Dales (1931-1994) van Nijmegen, die als minister de Wet Gelijke Behandeling introduceerde.

(Bron: Stichting Roze Woensdag, Stichting Burgemeester Dales Prijs; foto: Stichting Roze Woensdag)



Categorieën:Nieuws

Tags: , ,