Veelzijdig acteur Marnix ‘Neef Herbert’ Kappers (73) is overleden

neef-herbertIn zijn woonplaats Amsterdam is acteur Marnix Kappers overleden. De in Zwolle geboren Kappers werd vooral bekend door zijn rol als Neef Herbert in het NCRV-televisieprogramma De Familie Knots en als presentator van Knoop in je Zakdoek.
Kappers was zeer aangeslagen door de dood van zijn partner John Kuipers in 2013 en hij kampte met de gevolgen van een herseninfarct. Daardoor leed hij aan geheugenverlies en nam zijn gezichtsvermogen af.

‘Hij besloot nieuwe slagen van het noodlot niet langer lijdzaam af te wachten’, laat zijn familie weten in een korte verklaring.

Peppi en Kokki

Marnix Kappers won in 1966 met de groep Déjà Vu het Camerettenfestival en in 1967 won hij de persoonlijkheidsprijs van dit festival. Van 1978 tot 1980 maakte hij deel uit van Kabaret Ivo de Wijs. Kappers deed ook de nasynchronisatie van Pieter Post en zong de intro in van Peppi en Kokki. Hij kreeg in 2008 een ridderorde.

Veelzijdig

Ivo de Wijs sprak Kappers zondag nog. ‘We hebben gehuild maar ook gelachen, want het was een hele grappige man.’ De Wijs roemt de veelzijdigheid van Marnix Kappers. ‘Het hoogtepunt was ongetwijfeld De Familie Knots, maar hij heeft ook veel andere dingen gedaan, zoals het regisseren van hoorspelen.’

Marnix Kappers is 73 jaar oud geworden.

 

(Bron: NOS, foto: Marnix Kappers als Neef Herbert)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: