Opnieuw sluit een homokroeg in Tilburg

LollipopCafé De Lollipop in Tilburg gaat eind januari dicht. Eigenaar René zegt in het Brabants Dagblad dat het een moeilijke beslissing was, maar dat het financieel niet meer vol te houden is.

“De lasten van de lening zijn te hoog”, zegt de 32-jarige ondernemer in de krant. Samen met zijn man Richard is hij sinds 5,5 jaar eigenaar van het café. “Als iemand zonder lening in dit café zou stappen, is het geen probleem. Maar wij konden de eindjes de afgelopen jaren maar net aan elkaar knopen. Op een drukke zaterdag staat er nog net zo veel volk binnen als drie jaar geleden, alleen is de omzet gehalveerd. De crisis is wel voorbij, zegt men, maar daar merken wij niks van. Het uitgavenpatroon van de bezoekers is veranderd.”

De Lollipop bestaat sinds 1999. René hoopt dat De Lollipop wordt voortgezet, door een ondernemer zonder lening die ook de inventaris over wil nemen. “Het zou ongelooflijk zonde zijn als het terug naar de brouwerij gaat en er dan een shoarmatent komt te zitten.”

René betwijfelt of een gaycafé nog bestaansrecht heeft: “We presenteren ons de laatste jaren dan ook meer als open minded café. Ik denk dat op een zaterdag 40 procent van de bezoekers hetero is.”

Eerde sloot homocafé De Popcorn in Tilburg, alleen in de Stadhuisstraat zitten nog café Peanuts en De Wijn.

Zondag 25 januari is er een groot afscheidsfeest. Het café is tot die tijd gewoon open.

 

(Bron: Brabants Dagblad, foto: Facebook)

 



Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,