Voor het eerst is er een Pride-fietstocht in de Achterhoek

De derde editie van de Achterhoek Pride kent een primeur: de ‘Love Toghether’ Fietstocht., een tocht van pakweg 30 kilometer rond Haarlo, die zondag 23 juni voor het eerst verreden gaat worden.

De fietstocht is een initiatief van de werkgroep Achterhoek Pride Berkelland. Gina Scholten opperde iets te gaan doen tijdens de Pride-maand dat er nog niet is. ‘De gedachte is, dat als je alleen bent, je dat even doorgeeft, want er zijn er vast meer die alleen fietsen en dan kun je als je dat wilt samen fietsen. Vandaar de ‘Love Together’ fietstocht’, zegt Gina in de Roze Golf van deze week. Onderweg zijn korte pauzes mogelijk bij diverse (horeca)bedrijven die op het thema inhaken met bijvoorbeeld roze ijsjes, speciale drankjes, bonbons en boeketjes van droogbloemen in de regenboogkleuren.

De tocht start bij Camping Veldzicht van Gina en haar vader in Haarlo. Vanaf 10:00 uur kan er gestart worden. Je mag zo lang over de fietstocht doen als je wilt, maar het eindpunt van de fietstocht, Grand Café en Patisserie De Klok in Eibergen, sluit om 23:00 uur. Bij De Klok worden Achterhoek Pride-bonbons geserveerd. Ienke Spoor van de werkgroep heeft ze al in huis. ‘Maaike van de De Klok, maakt allerlei soorten bonbons, waaronder de Achterhoek Pride-bonbons en ze smaken echt goed.’

Hoeveel deelnemers er zullen zijn is de grote vraag. ‘Het wordt mooi weer zeggen de voorspellingen’, aldus Jaime Lebbink van de werkgroep. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen. Aanmelden is geen voorwaarde, maar voor de organisatoren wel handig. ‘We maken fietsroutes, we plastificeren ze en voor elke deelnemer is er een kleine attentie, dus dan is het wel handig om te weten hoeveel mensen er komen, maar je kan altijd aanschuiven.’

Aanmelden kan via de mail: info@campingveldzicht.nl of telefonisch: 0545 261290. Aanmelden kan ook via de Facebook pagina van de Achterhoek Pride.

Een gesprek over de fietstocht is te beluisteren in de Roze Golf van deze week:

(Foto vlnr: Gina, Ienke en Jaime)



Categorieën:Agenda

Tags: ,