Man die burgemeester bedreigde, moet uit de buurt blijven

De man die maandag burgemeester Boy Scholtze van de gemeente Drimmelen uitschold en bedreigde, heeft  een contact- en gebiedsverbod gekregen.

Dat betekent dat de man van 76 uit Made niet in de buurt mag komen van de burgemeester en het gemeentehuis. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald. Die besloot ook om de man, onder voorwaarden, vrij te laten.

De inwoner van Made werd maandag aangehouden, nadat hij Scholtze had belaagd. Hij schold Scholtze uit, onder meer uit om zijn geaardheid. De burgemeester kon nog net opzij springen toen de man op hem afreed. De man is voorlopig op vrije voeten, maar moet zich wel verantwoorden voor de rechtbank.

Tractor

De man wordt niet alleen beschuldigd van het bedreigen van Scholtze. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft hij ook gedreigd om met zijn tractor het gemeentehuis binnen te rijden. Verder heeft hij de burgemeester op discriminerende wijze beledigd. Ook heeft hij een verbod overtreden dat hem al was opgelegd om zonder geldige reden het gemeentehuis te betreden.

Scholtze schreef in een verklaring: ‘Uiteraard kan ik me voorstellen dat inwoners of ondernemers zorgen hebben over het feit dat de verdachte vrij rondloopt in onze gemeente. Ik kan deze mensen meegeven dat als je met zaken als bedreiging, intimidatie of discriminatie te maken krijgt, je dit altijd moet melden bij de politie en ook aangifte moet doen als daar aanleiding voor is.’

‘Ik heb een groot vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem. Daarin mag een verdachte onder voorwaarden in vrijheid zijn rechtszaak afwachten. Dat ik dat in dit geval wrang vind, doet niet ter zake.’

‘Lieve gemeente’

Scholtze laat nogmaals weten dat hij enorm veel steun heeft gekregen. Zo hesen divere inwoners van de gemeente de regenboogvlag, nadat het nieuws van de bedreiging maandag bekend was gworden.

‘Dat sterkt mij om gewoon op deze weg door te gaan. Ik ben heel dankbaar voor alle hartverwarmende reacties die we de afgelopen dagen hebben gekregen. Dat heeft mijn echtgenoot, mijn familie en mijzelf heel, heel veel goed gedaan. Het bevestigt dat Drimmelen een fantastische, lieve gemeente is!’

Waarom de man kennelijk zo boos is op de gemeente is niet duidelijk.

(Bron: Omroep Brabant; screenshot: Hart van Nederland, foto: X)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,