Onvrede in Oldambt over mogelijk heropenen parkeerplaatsen

In Oldambt is niet iedereen blij met de uitspraak van de rechter dat de gemeente op onjuiste gronden de parkeerplaatsen bij het Emergobos en het Midwolderbos heeft afgesloten.

Door de uitspraak moet de gemeente een nieuw besluit nemen of de parkeerplaatsen weer openen. Oldambt weet nog niet wat ze gaat doen; de gemeente heeft maximaal zes weken om tegen het besluit in beroep te gaan.

De bossen staan bekend als mannenontmoetingsplaatsen, tot ongenoegen van een aantal omwonenden. Die waren blij dat de parkeerplaatsen waren afgesloten.

Overlast

‘Een buurman die met z’n kind aan het wandelen was en die mannen tegenkwam. Mijn zus die met de hond aan het wandelen was en werd opgewacht door een man die met zichzelf bezig is’, vertelt Rob Zweep aan Hart van Nederland. Hij woont vlakbij het bos en hoort geregeld verhalen over het bos.

Vissen

‘Ik wil heel duidelijk aangeven dat ik niks tegen homoseksuele mannen heb’, benadrukt hij. ‘En ik snap ook dat de parkeerplaatsen open moeten blijven zodat het bos voor iedereen toegankelijk is. Maar het is gewoon frustrerend kinderen niet in het bos kunnen spelen. Dat kon ik vroeger als jongetje al niet.’

Volgens Hart van Nederland is hij niet de enige die helemaal klaar is met de seksbossen. ‘We zitten met de hele buurt in een Whatsappgroep, een buurtpreventieapp met een wijkagent erin. Daarin houden we elkaar op de hoogte als er iets gebeurt.’

Zelf komt hij niet meer in het bos. ‘Er is hier een heel groot meer achter en ik hou van vissen, maar ik ga niet vissen hier. Je wordt gewoon lastig gevallen. Je wordt aangesproken en je weet met welk doel. Daar zit ik niet op te wachten.’.

(Bron: Hart van Nederland, RTV Noord; foto: screenshot RTV Noord)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,