Groningen met vers geschilderd regenboogpad klaar voor Roze Zaterdag

Het regenboogbad bij het Groninger Museum is deze week voorzien van een nieuwe verflaag, net op tijd voor Roze Zaterdag.

Het pad werd eind mei weggehaald, omdat het toe was aan een opfrisbeurt. Vanwege de vele regenval duurde het tot deze week voordat onder een grote partytent de nieuwe verflaag kon worden aangebracht.

Het pad op de kruising tussen de H.N. Werkmanbrug (de ‘Museumbrug’), de Ubbo Emmiussingel en de Ubbo Emmiusstraat, werd in 2016 tijdens coming-outdag feestelijk in gebruik genomen.

Extra bussen

Busmaatschappij Qbuzz zet zaterdagavond extra bussen in tijdens Roze Zaterdag in Groningen. Lijn 6 naar Appingedam, lijn 300 naar Borger en de nachtbus naar Delfzijl (lijn 406) rijden in de avond en nacht van zaterdag twee extra ritten. Op lijn 304 naar Drachten rijden laat in de nacht drie extra bussen.

Roze viering

Roze Zaterdag begint met een Roze Viering in de Akerk. Aanvankelijk zou de viering in de Martinikerk worden gehouden, maar daar wordt zaterdagochtend een huwelijk voltrokken. De viering, die om 10:00 uur begint, wordt geleid door dominee Nick Everts, samen met Marjits Euwema. Tijdens de roze viering gaat het onder meer om dilemma’s die niet per se gaan om goed en fout. Het thema is ‘In de kleur van je hart’,

Groningen is dit jaar voor de derde keer gaststad van Roze Zaterdag, de oudste landelijke pride. Er worden tussen de 30.000 tot 40.000 bezoekers verwacht.

2026: Amsterdam of Noordwijk

Roze Zaterdag wordt volgend jaar in Zaanstad gehouden. Voor de organisatie van het evenement in 2026 hebben zich twee gemeenten gemeld: Amsterdam en Noordwijk. In de tweede helft van augustus wordt bekend gemaakt wie Roze Zaterdag in 2026 mag organiseren.

(Bron: Oog, RTV Noord, Stichting Roze Zaterdagen; screeshot: RTV Noord)



Categorieën:Nieuws

Tags: ,