Voetballer AS Monaco doet niet mee aan homofobie-actie

AS Monaco-speler Mohamed Camara is afgelopen weekend in opspraak geraakt. Hij weigerde mee te doen aan een actie tegen homofobie.

Bij de wedstrijd tussen Monaco en Nantes (4-0) stond er op het wedstrijdshirt van alle spelers een logo waarmee de lhbti-plus-gemeenschap gesteund werd. De 24-jarige Camara had dat logo met tape afgeplakt.

De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, eist een straf tegen Camara en zijn club Monaco. ‘Zulk gedrag moet met de zwaarst mogelijke sancties worden bestraft, zowel voor de speler als voor de club die hem toestond dit te doen’, zei de minister tegen de Franse radiozender RTL. Ze noemde Camara’s actie ‘onacceptabel’ en heeft melding gemaakt bij de voetbalbond.

Camara wilde ook niet op de foto, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Nantes , waarbij beide teams poseerden achter een spandoek poseerden ter ondersteuning van de lhbti-plus-gemeenschap.

Trainer Adi Hütter van Monaco werd na de wedstrijd gevraagd naar de actie van Camara. ‘Als club ondersteunen we de actie tegen homofobie. Het was een persoonlijk initiatief, waarover we intern met hem zullen praten’, zei Hütter, die verder niet op de zaak wilde ingaan.

Waarom Camara niet mee wilde doen aan de actie, is niet bekend.

(Bron: NOS; screenshot: Leçon de Football)



Categorieën:Nieuws

Tags: , ,