Tentoonstelling Oud Roze vanaf 19 mei te zien in Apeldoorn

De openluchttentoonstelling Oud Roze met foto’s van Ernst Coppejans komt naar Apeldoorn. Op de vijftien panelen staan foto’s en verhalen van mensen die openlijk waren over hun geaardheid en streden voor erkenning.

Dankzij de generatie die de homo-emancipatie tot stand bracht, heeft de huidige LHBTI-Plus-gemeenschap een vrijheid die allesbehalve vanzelfsprekend is en die actief moet worden onderhouden.

Coppejans verbeeldt de persoonlijke, inspirerende en soms schokkende – maar ook vooral prachtige en intieme verhalen van deze roze ouderen met Nederlandse en migratie achtergronden. 

Het project Oud Roze is in 2021 gestart door fotograaf en kunstenaar Ernst Coppejans en stichting Open Mind, met als doel stil te staan bij de levenservaringen van roze ouderen. Deze ervaringen vormen de schakel tussen het verleden, heden en de toekomst en verbinden ouderen en jongere generaties, ter bevordering van de sociale acceptatie van LHBTI-Plus-personen.

De tentoonstelling is van vrijdagmiddag 19 mei tot vrijdag 9 juni te zien aan de Stadskade in Apeldoorn op initiatief van de werkgroep Pride 055 en de gemeente Apeldoorn.

(Foto: Ferry van Ernst Coppejans & Stichting Open Mind)Categorieën:Agenda, En verder

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: