Oproep COC-verenigingen: hijs zaterdag de regenboogvlag

Alle COC-verenigen in Nederland roepen op om zaterdag de regenboogvlag te hijsen. De oproep komt na de belaging van het COC-pand in Eindhoven door voetbalfans.

Van het pand aan de Prins Hendrikstraat in Eindhoven werd een regenboogvlag van de gevel getrokken en werd een vrijwilliger geslagen. In het pand werd op dat moment een bijeenkomst van LHBTI-Plus-jongeren gehouden. De aanwezige tieners werden door de groep van zo’n twintig personen uitgescholden.

Zaterdag wordt aan het pand van het COC in Eindhoven een nieuwe regenboogvlag bevestigd. COC Eindhoven nodigt iedereen uit daarbij aanwezig te zijn. Daarnaast roepen andere COC- verenigingen alle gemeenten, provincie, het bedrijfsleven en voetbalorganisaties op om zaterdag de regenboogvlag te hijsen.

‘Krachtig signaal’

Ook particulieren wordt gevraag de regenboogvlag uit te steken als ‘een krachtig signaal, waarmee we LHBTI+ jongeren , de vrijwilligers, COC Eindhoven en regio en alle LHBTI+ personen een hart onder de riem steken en de LHBTI+ gemeenschap in Nederland ziet dat de samenleving achter hen staat.’

‘Een uitstekend moment om in Nederland te laten zien dat dit gedrag, deze haat en agressie tegen LHBTI+ personen breed wordt afgekeurd’, aldus de gezamenlijke COC’s in de oproep.

(Bron: COC)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: