COC-bijeenkomst LHBTI-jongeren in Eindhoven verstoord

Zo’n twintig volwassenen hebben zaterdagavond een bijeenkomst voor LHBTI-jongeren in Eindhoven verstoord. De bijeenkomst van ‘Jong&Out’ voor jongeren tot en met 18 jaar, werd gehouden in het pand van het COC.

Van het COC-pand werd een regenboogvlag gerukt en er werd geprobeerd de vlag in brand te steken. Een vrijwilliger van het COC die er wat van zei, werd geslagen.

De aanwezige jongeren werden volgens het COC Eindhoven uitgemaakt voor ‘kankerhomo’, dat van homohaat tegen kinderen spreekt.

‘Ware hel’

Volgens voorzitter Benjamin Ector van COC Eindhoven gaat het naar omstandigheden goed met de vrijwilliger die geslagen werd, ‘maar de schrik zit er bij de kinderen goed in. Wat begon als een normale en gezellige bijeenkomst, veranderde in een ware hel’.

Voetbalsupporters

Het COC denkt dat het voetbalsupporters waren die het pand belaagden. De wedstrijd PSV-Excelsior begon een uur later. Het COC heeft aangifte gedaan bij de politie.

Naar aanleiding van de aanhoudende anti-homospreekkoren in stadions heeft COC Eindhoven de gemeente, PSV en de KNVB uitgenodigd voor een gesprek ‘om de veiligheid voor, tijdens en na wedstrijden voor iedereen te garanderen en een einde te maken aan de anti-homospreekkoren’

(Bron: COC Eindhoven, NOS; foto: COC Eindhoven)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: