Studenten op West Java eisen optreden tegen ‘LHBTI-ziekte’

In Bogor op West Java hebben studenten verenigd in de Indonesische Moslim-eenheid KAMMI (Kesatuan Aksi Mahasiswa Muslim Indonesia) de burgemeester opgeroepen om op te treden tegen LHBTI-Plussers.

De studenten drongen aan op het onmiddellijk uitvaardigen van een burgemeestersverordening tegen het verspreiden van wat de algemeen voorzitter van KAMMI Bogor, Jodi Setiawan, ‘sociale ziekten’ noemt.

Op basis van gegevens van het Bogor City Health Office in 2022 zouden 122 mensen tot de LHBTI-Plus-gemeenschap behoren.

‘Uiteraard is dit zeer zorgwekkend voor alle partijen. Dit LHBT-gedrag is erg gevaarlijk voor iemands opleiding, gezondheid en moraal’, aldus de voorzitter..

Volgens KAMMI Bogor is er behoefte aan een preventie en krachtige actie van de stadsbestuur om ‘het LHBT-gedrag’ aan te pakken door een burgemeestersverordening uit te vaardigen .

‘De verordening zal naar verwachting het LHBT-gedrag in Bogor minimaliseren. De ontwikkelingen in de samenleving laten zien hoe gevaarlijk LHBT-gedrag is’, aldus Jodi Setawan.

‘Als het stadbestuur van Bogor niet binnen 6 × 24 uur aan onze eisen voldoet, zullen we met een groter aantal leden naar het stadhuis komen.’

Bovendien doet KAMMI Bogor een beroep op andere studentenbewegingen en andere maatschappelijke organisaties om gezamenlijk hun houding van afwijzing van LGBT te uiten.

In december riepen politieke en geestelijke leiders en academici het stadsbestuur op om ‘de opkomst van seksueel afwijkend gedrag’ aan te pakken.

(Bron: West Java Today; foto: screenshot KAMMI Instagram)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: