VS-gezant voor LHBTI-Plus-rechten gaat niet naar Indonesië

Het geplande bezoek aan Indonesië van de speciale gezant van de Verenigde Staten om LHBTI-Plus-rechten te bevorderen, Jessica Stern, gaat niet door.

Stern (foto) bezoekt een aantal landen in Zuid-Oost Azië en zou ook Indonesië bezoeken, maar dat leidde tot politieke ophef. PKS (Partij van de Rechtvaardigheid)-woordvoerder Kurniasih Mufidayati zei dat de komst van de speciale gezant pleitte voor het afgelasten van het bezoek, omdat het onrust in de samenleving zou veroorzaken.

Kurniasih benadrukte dat de LHBTI-Plus-waarden die de Amerikaanse gezant promoot, in strijd zijn met de waarden van het geloof in één almachtige God.

Hij pleitte voor het respecteren van de waarden in zijn land: ‘Alle religieuze opvattingen in Indonesië bieden geen ruimte voor LHBTI-Plus-gedrag.’

‘Voor Indonesië is LGBTQI+ geen mensenrechtenkwestie, maar een morele afwijking die generaties en een beschaafde manier van leven schaad’

‘Voor Indonesië is LHBTI-Plus geen mensenrechtenkwestie, maar een morele afwijking die generaties en een beschaafde manier van keven schaadt’, liet fractievoorzitter Jazuli Juwaini van de politieke partij DPR-PKS weten. ‘Vrijheid mag niet te ver gaan, maar wordt gereguleerd en beperkt door de grondwet en wetten die verwijzen naar religieuze en culturele waarden die door de Indonesische natie worden geloofd.’

‘We bemoeien ons niet met de houding van andere naties ten opzichte van deze kwestie en we blijven vriendschap onderhouden met elk land in verschillende positieve aspecten. Aan de andere kant moeten andere landen ook het duidelijke en vastberaden standpunt van Indonesië respecteren – door de wet en de grondwet – om LHBTI-Plus-praktijken’, aldus Jazuli.

Jessica Stern werd un 2021 door president Joe Biden aangesteld als de speciale gezant van de VS om de mensenrechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, queers en interseksuelen te bevorderen.

(Bron: Republika, PKS – foto: US Department of State)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , ,

%d bloggers liken dit: