Wie bekeurd is bij Drouwenermond kan geld terugvorderen

De boetes die uitgedeeld zijn bij de homo-ontmoetingsplaats bij Drouwenermond kunnen worden teruggevorderd. De gemeente Borger-Odoorn heeft het besluit om de weg af te sluiten voor motorvoertuigen teruggedraaid na een uitspraak van de rechter.

Ook alle rechtsgevolgen van de afsluiting zijn vernietigd door de rechter. Daarmee zijn de boetes van automobilisten die toch hun auto parkeerden op het afgesloten gedeelte onterecht gegeven en dus terug te vorderen bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau, zegt Hans Scheffer van de Stichting Platform Keelbos. De stichting die zich inzet voor de belangen van bezoekers van zogenoemde homo-ontmoetingsplekken had de afsluiting van de weg met succes aangevochten bij de rechter.

Volgens Scheffer zijn er sinds de plaatsing van het verkeersbord zo’n dertig automobilisten bekeurd van 104 euro elk. Die kunnen zich melden bij het CJIB met verwijzing naar de uitspraak om hun geld terug te krijgen. Ze mogen zich ook melden bij de Stichting Platform Keelbos, om zo gezamenlijk actie te ondernemen om het geld terug te krijgen.

Een gesprek met Hans Scheffer is te horen in de Roze Golf van 30 oktober.

(Bron: Roze Golf; foto: Google Streetview)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: