Roze Golf 16-10: Vlaggen van foute landen in Steenwijk

In Steenwijk zijn deze week vlaggen te zien van landen waar straffen staan op het zijn van LHBTI-Plusser. De straffen variëren van gevangenisstraffen tot de doodstraf.

Het Zero-Flags Project vraag aandacht voor de toestanden in deze landen. Op initiatief van de Stichting Regenboog Steenwijk waren de vlaggen een dag op de markt en de rest van de week in de Kringloopwinkel te zien.

Op Hogeschool Saxion in Deventer is donderdag de nieuwe studievereniging Queer officieel van start gegaan. De vereniging wil lezingen en symposia organiseren, maar ook borrels en feesten om te werken aan de acceptatie va LHBTI-Plussers op de school.

De Roze Golf is hier te beluisteren op zondagavond 16 oktober tussen 22:00 en 23:00 uur en hier op een later tijdstip.

De gesprekken uit de radio-uitzending van de Roze Golf zijn ook beschikbaar als podcast .Luisteren kan via Google PodcastsStitcherSpotifyTuneIn en via iTunes.Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: