Eurovisie Songfestival 2023 wordt gehouden in Liverpool

De Grote Finale van het Eurovisie Songfestival 2023 wordt gehouden in de Liverpool Arena naast de rivier de Mersey op zaterdag 13 mei met Halve Finales op dinsdag 9 en donderdag 11 mei.

Liverpool was samen met Glasgow nog in de race voor de organisatie van het festival.

Het songfestival word georganiseerd door de BBC, samen met de European Broadcasting Union (EBU) in nauw overleg met UA:PBC, de Oekraïense publieke omroep en de winnaars van de wedstrijd van vorig jaar.

Liverpool werd gekozen na een krachtig biedingsproces van de stad waarbij de faciliteiten op de locatie werden onderzocht.

Eurovisie Songfestival Executive Supervisor Martin Österdahl verwelkomde het nieuws: ‘Liverpool is de ideale plek om namens Oekraïne het 67e Eurovisie Songfestival te organiseren.’

‘De stad staat synoniem voor muziek en Liverpool Arena overtreft alle vereisten die nodig zijn om een ​​wereldwijd evenement van deze omvang te organiseren. We zijn erg onder de indruk van de passie die de stad heeft getoond bij het omarmen van de wedstrijd en hun inclusieve ideeën om de winnaars van vorig jaar, Oekraïne, op de voorgrond te plaatsen wanneer in mei volgend jaar duizenden fans komen.’

(Bron: EBU; screenshot: Promotievideo Liverpool)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: