Man slaat andere man omdat hij een hekel heeft aan homo’s

Een 26-jarige man uit Leuven heeft een leeftijdsgenoot geslagen omdat hij een hekel heeft aan homo’s. Dat meldt het parket van Leuven. De man is aangehouden en zit in voorarrest.

Dat meldt het parket van Leuven.

Het voorval vond donderdag 29 september plaats aan het begin van de middag. De politie kreeg een melding van een vechtpartij. ‘Ter plaatse troffen de agenten twee mannen aan. Eén van hen, een 26-jarige man uit Leuven, had een duidelijke verwonding in zijn aangezicht. De andere man, eveneens een 26-jarige man uit Leuven, stelde zich weerspannig en agressief op ten opzichte van de politiediensten, en werd ingerekend.’

Uit camerabeelden bleek dat de aangehouden man uit het niets het slachtoffer had vastgegrepen en geslagen. ‘De verdachte gaf toe dat hij het slachtoffer een slag gaf met de vlakke hand wegens zijn afkeer naar homomannen’, aldus het parket .

Het parket heeft daarop een gerechtelijk onderzoek gevorderd voor opzettelijke slagen en verwondingen met discriminatoire beweegredenen en weerspannigheid. Zijn voorlopige hechtenis is met een maand verlengd.

(Bron: VRT)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: