Amsterdam: 24 aanhoudingen, ‘feestelijk druk, maar beheersbaar’

In Amsterdam zijn zaterdag 24 mensen aangehouden, maar de politie kijkt tevreden terug op de Canal Parade en de feesten daarna in de stad. Een woordvoerder van de politie noemde het ‘feestelijk druk, maar beheersbaar’.

Politie arriveert bij illegaal feest op de Prinsengracht

Een woordvoerder van Pride Amsterdam noemde de 25ste Canal Parade een parade ‘volgens het boekje’.

Er waren geen grote incidenten. Wel werd ene man neergestoken bij de Regulierdwarsstraat. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis, maar kon daarna naar huis.

Op het water werden dertien mensen aangehouden, zij voeren onder invloed. Zes mensen werden opgepakt op verdenking van zakkenrollen. Hoeveel slachtoffers er zijn gerold, weet de politie nog niet. Daarnaast werden er ook nog vijf mensen aangehouden voor openbare dronkenschap. ‘Met een aantal duizenden mensen bij elkaar is dat maar een klein aantal’, aldus de politiewoordvoerder.

Op de Prinsengracht bij de hoek van de Runstraat maakte de politie rond half twaalf een einde aan een illegaal feestje. Een grote groep mensen stond daar over de volle breedte van de straat te dansen op luide muziek. De tussenkomst van de politie verliep zonder problemen. 

In de Roze Golf van zondag 7 augustus een terugblik op de Canal Parade.

Verkoper regenboogspulletjes

Protest van de boeren
Protest van de boeren
Zanger Paul Morris, te horen in de Roze Golf van 7 augustus
Moeder en dochter uit Rotterdam, te horen in de Roze Golf van 7 augustus

(Bron: AT5; Foto’s: Bart Oude Scholten, screenshot AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: