Zeven op de tien transgenders maken negatief gedrag mee

Een grote meerderheid (69 procent) van de mensen met een andere genderidentiteit heeft het afgelopen jaar negatief gedrag meegemaakt. Dat gebeurde een stuk vaker dan bij homo’s, lesbiennes en biseksuelen. Van hen heeft 39 procent last van negatief gedrag.

Dat blijkt uit het jaarlijkse Pride-onderzoek van EenVandaag onder duizenden LHBTI-Plussers, onder wie 330 mensen die een andere genderidentiteit hebben dan bij de geboorte is vastgesteld. Daaronder vallen transgenders, non-binairen en intersekse personen.

Om negatieve reacties en vervelende situaties te voorkomen paste driekwart (77 procent) het afgelopen jaar hun gedrag aan.

Een minderheid (40 procent) van transgenders, non-binairen en intersekse personen vindt dat het goed gaat met de acceptatie in Nederland. 60 procent vindt dat niet. Ook ziet slechts 12 procent van de mensen met een andere genderidentiteit Nederland als wereldwijde voorloper op het gebied van acceptatie.

Van de homo’s, lesbiennes en alle anderen met een andere seksuele voorkeur dan hetero vindt wel een meerderheid (61 procent) dat het goed gaat met de acceptatie in Nederland. Ze plaatsen daarbij wel een kanttekening: het wordt geaccepteerd, zolang het niet te zichtbaar is.

Over dit onderzoek

Aan dit onderzoek, gehouden van 22 juli tot en met 4 augustus 2022, deden 25.260 leden van het Opiniepanel mee, van wie 3.406 LHBTI-Plussers. Een deel van de ondervraagden uit die gemeenschap zijn geworven via AVROTROS en COC. De resultaten zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, burgerlijke staat, stemgedrag en spreiding over het land.

(Bron: AVROTROS EenVandaag)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: