Taakstraf voor bekladden COC-pand in Rotterdam

Voor het bekladden van het COC-pand in Rotterdam is veen 22-jarige Rotterdammer veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur geëist. Ook moet hij de schoonmaakkosten van ruim € 1.200 betalen.

De man moest zich verantwoorden voor de leuzen die aangebracht waren op het COC-pand. Er stond ‘RJK’ op de muur, de afkorting van Rotterdam Jongeren Kern, een fanatieke groep van jonge Feyenoordfans. Daarnaast was ‘KK homo’ te lezen.

‘Ik heb alle bekladdingen aangebracht. Ik weet niet meer waarom en ik kan me niet eens herinneren wat ik heb geschreven’, aldus de man

RJK kent hij wel, maar hij behoort niet tot die groep. ‘Ik heb daar niet mee te maken. Ze waren toen veel in het nieuws, ik denk dat ik het daarom heb gebruikt.’ En over het COC en de Roze Kameraden: ‘Ik heb niks tegen zulk soort mensen.’

Een andere verdachte van het bekladden van het pand, een 25-jarige inwoner van Rotterdam zegt dat hij die nacht bij het COC-pand is geweest, maar alleen een sigaretje heeft gerookt. Omdat de rechter geen bewijs heeft, dat hij verder iets heeft gedaan, werd hij vrijgesproken.

Ook de sportschool van Paul van Dorst, oprichter en voorzitter van de Roze Kameraden, de fanclub voor LHBTI-Plus Feyenoord-supporters werd beklad. Ook werd er gepoogd brand te stichten. Daarvoor zijn nog geen verdachten opgepakt.

(Bron: RTV Rijnmond; foto: Facebook COC Rotterdam)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: