Parlementslid Texas: ‘Dragshows zijn geen plaats voor een kind’

Het Texaanse republikeinse parlementslid Bryan Slaton wil een verbod op het bijwonen van dragshows door kinderen.

‘Dragshows zijn geen plaats voor een kind’, schreef hij op Twitter. ‘Ik zou mijn kinderen nooit meenemen naar een dragshow […]. Ik zal wetgeving indienen om dit probleem aan te pakken in de nieuwe #txlege.’

De aankondiging van Slaton komt nadat op online geplaatste video’s kinderen te zien waren die een dragshow bijwoonden. De show was georganiseerd als familievriendelijke dragshow door een homobar in Dallas bij de start van de Pride-maand juni. De show leidde tot protesten op de stoep van de bar.

‘Ik heb mijn kiezers beloofd dat ik zou opkomen voor hun waarden en zou vechten om de Texaanse kinderen te beschermen’, zei Slaton maandag in een verklaring

Slaton zegt ook dat hij van plan is door te gaan met het doordrukken van wetgeving die genderbevestigende zorg classificeert als ‘kindermishandeling’.

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, vaardigde eerder dit jaar een richtlijn uit om het Texas Department of Family and Protective Services toe te staan ​​gezinnen te onderzoeken die genderbevestigende zorg voor hun kinderen zoeken.

(Bron: Spectrum News, Daily Mail; foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: